Omloop Tom Schouten 2014

Omloop Tom Schouten 2014 (voorheen Witte Kruis Classic)

Datum : 08 maart 2014
Info : 154,10 kilometer
Aanwezig : Marcel

Traditioneel de opening van het seizoen, en een tocht waar ik van het eerste uur aanwezig ben, helaas dit jaar zonder de vaste waarden Eric en Arie.
Krijg het niet voor elkaar om de klup 30-35 voor deze tocht warm te krijgen, en zo had ik mij er al in berust dat ik deze in mijn uppie zou rijden. Tijdens de openingsrit van de groep Rozenburg blijkt dat er een aantal deze tocht gaan rijden en dan gaat het snel..
In de week voorafgaand aan de tocht werd via de groep-watsap het idee geopperd om op de fiets er heen te gaan om vervolgens de tocht te rijden en dan weer terug naar Rozenburg
En zo stonden we in allen vroegte (Andries, Maurice, Ronald, Ruud en ondergetekende) op de pont richting Maassluis. Robin had dit jaar nog geen 100+ gereden deze nam geen risico en ging met de auto. Volgens mijn had Andries op zijn Garmin 'toeristische route'aangeklikt want voor we in den Haag waren hebben we veel naambordjes gezien van Westlandse dorpjes.
Bij de start is het een gezellige drukte, snel de kaderplaatjes halen en monteren en we zijn onderweg voor de eerste toertocht van het jaar.

Het begin van de tocht is elk jaar een gevecht om Scheveningen door te komen, verkeer is druk paden smal en iedereen zoekt zijn ritme als we voor een stoplicht staan in de buurt van huis ter Duijn kunnen we een feit weer ontkrachten wie zegt dat vrouwen niet bij bosjes op mijn vallen.
Sta rustig te wachten als er een vrouw zonder enige reden valt zo tegen mij aan.?
Wanneer iedereen weer op de been is en gerust gesteld vervolgen we onze weg, helaas is de groep waar we in reden in geen velden of wegen te vinden.
Met Andries en Ronald op kop trappen we de kilometers in rap tempo weg door een mooie omgeving op naar de tussenstop. Waar we vorig jaar massaal als een blok ellende een beetje op temperatuur probeerde te komen in de kantine (lees het verslag van vorig jaar) zo stonden we nu in een zonnetje.. het gespreks onderwerp was ook waar je ook liep de editie van vorig jaar.
na een krentebolletje en een energiedrank maken we ons op voor de laatste gedeelte; de trouwe lezer weet dat we ons op maken voor een heuse tijdrit van 3km.
De gehele rit was de mening dat het wel goed is met die tijdrit, maar als we in Maassluis rijden blijk al gauw dat er een aantal zijn die er wel voor willen gaan.. wat mijn betreft voel me goed waarom ook niet.
En zo rijden we volle bak voor de wind dit maal de 3 tijdrit. Tussen u en ik gezwegen we reden kop over kop om Andries en Ronald af te zetten. Bij hoek van Hollland zijn we het er wel over eens dat dit wel eens een goed gemiddelde zou kunnen zijn. Uiteindelijk van de 887 deelnemers geeindigd op de 128e plaats met een gemiddelde van 44,07km/uur!

128 661 Marcel Koornneef Rozenburg Zh 100 H40 12:35:48 12:39:53 62 00:04:05.072 44,07

Met een goed gevoel rijden we langs Maasdijk weer terug naar den Haag waar we nog even een sprintje trekken naar de finish. en wat doe je dan als 41-jarige onder gemiddelde rijder:
Toch even op het scherm kijken of je naam niet ergens ver boven iedereen prijkt als snelste tijd.. noem het jeugdige overmoed maar de naam Marcel Koornneef staat er niet op.
Heel wijs wordt besloten om het welverdiende koude biertje niet hier te nemen maar in Rozenburg omdat we nog terug moeten het beste is er nu wel af eigenlijk en zwoegend rijden we via de toeristische route in plaats van de korste weg naar het pontje. Het biertje bij de manege smaakt meer dan goed, echt verdiend. Robert de Korte schuift ook nog even aan, net klaar met de MTB kids-clinic en die zich opmaakt voor de triatlon in Abu Dabi.

De eerste toertocht van het jaar is weer een feit, op naar volgende week voor de Joop Zoetemelk Classic.

Volgend jaar ben ik zeer zeker weer van de partij, waarschijnlijk met deze groep omdat zij deze ook elk jaar rijden maar ik hoop ik hoop dat we met een enkele van ons kluppie een keer deze tocht kunnen rijden.

Marcel