Strandrace Rockanje 2014

Datum : 16 februari 2014
Info : 40 kilometer
Aanwezig : Arie, John, Marcel en Raymond

Ik weet het nog als de dag van gister: 20 februari 2011 25 kilometer over het strand van Rockanje, totaal kaput over de finish.
Tijdens de warme erwtensoep bij Ard en Diana was ik enigszins gerust gesteld: Mezelf plechtig belooft dat ik nooit meer mee hoef te doen aan de strandrace van Rockanje.

Nu zijn we een paar jaar verder en is 2013 in de pocket in de vorm van mijn leven, het weer blijft goed en dan gebeurt het onvermijdelijke: we worden overmoedig.!

De strandbanden worden onder de CUBE gezet, en we zijn ingeschreven voor editie 2014. Han weet bijna elke zondag weer een klein groepje gemotiveerd te krijgen voor de traningsrondjes
en met de nodige tips en de nodige parkoerkennis neemt het vertrouwen ook toe. (moet eerlijk typen dat ik het consequent voor elkaar krijg om precies de verkeerde lijn te nemen
ondanks de aanwijzingen van Han) John hanteert een soort interval tactiek, hoe het kan kan het maar elke loslopende nieuwsgierige hond kiest het wiel van John, of hij nu links, rechts voor of achter rijdt, ze weten hem elke keer te vinden.

Michel en Han hadden hun wintersport vakantie zo gepland dat ze afwezig zijn op de dag van de race, hier mag en kan over gespeculeerd worden of dit al dan niet bewust was omdat zij wisten hoe zwaar het kan worden.

Hoe meer de dag van de race nadert hoe meer berichtgevingen er volgen op de sociale media, de druk wordt opgevoerd en de concurrentie zit naar blijkt niet stil. Buffel heeft andere bezigheden, Sjors durft het begrijpelijk niet aan in verband met de schouder en de aanstaande operatie en Roman.?
Roman is aan "het klussen" en in de 5 jaar dat het programma bouwval gezocht op de buis is zijn bouwdeskundige Bob Sikens en presentator Peter van der Vorst niemand tegen gekomen die na zo'n tijd nog aan "het klussen" is. Maar goed op de dag van de strandrace moet Roman .......? U mag zelf de zin afmaken voor een pul bier bij een volgend evenement waar Urbo aanwezig is.
en zo staat de klup met het bekendste tenue uit de omgeving in hun eigen woonplaats aan de start met 4 kleppers: Arie, John, Marcel & Raymond

Bij binnenkomst in View is het welkom weerzien van alle lokale rijders en van alle lokale groepen van Zwartewaal, Zuidland, Rozenburg tot de Rijke en de Appeltaarters. Als dan ook de startnummers op de fietsen geplaatst zijn en we Noolah hebben gefeliciteerd met zijn verjaardag zoeken we onze plek in het startvak; in tegenstelling tot de strandloop stonden we helemaal achteraan..

De Race:
Gelijk van af de start had ik het gevoel of de rem er op stond en glij ik alle kanten op (zou Henk gelijk hebben gehad dat de banden te laag op spanning staan) met als gevolg dat ik geen aansluiting kon vinden bij een groep wat moest van de Generaal. Langzaam ziet ik John en andere bekenden uit het gezichtsveld verdwijnen. De oversteek gaat wonderwel goed en links en rechts zie ik er een aantal aanmodderen, nu door het mulle zand naar het normale wegdek..
Hier val ik en voor ik opgekrabbelt ben en hoor ik Arie achter me, kan wel snelheid maken en nu terug de lange weg naar de dam, heel het stuk rijd ik hier alleen, haal er enkele in maar als ik voorbij start/finish ben en halverwege John die al op de terug weg is tegen kom neem ik mij al heel voorzichtig voor om bij de 25km te stoppen
Net als ik zeker weet dat ik stop hoor ik "...Koornneef.." zit Arie in een groep van ongeveer 10 redelijk onspannen uit de wind in het wiel.!!!
Blijkt, rijd ik de gehele tijd me de tandjes een paar meter voor die groep.

Het klunen valt een ieder zwaar en zo maken we ons op voor de volle afstand nu wel in een goede groep, doet het nodige kopwerk en zo gaan we in volle vaart richting Oostvoorne
Bij de oversteek loopt mijn ketting vast en moet ik een aardige inspanning leveren om weer bij de groep te komen, nu is het zaak om er bij te blijven om zo nog een sprintje te kunnen maken bij de finish.
We maken de lus en zo gaan we in een uitgedunde groep naar de finish, ook hier gooi ik er nog even een tempo in, op naar de 3e en laatste oversteek. Hier gaat het mis, tot 2 keer toe gaat mijn ketting eraf en de groep rijdt logischewijs door, kan er niet meer bij komen en zo rij ik na 2:06 uur over de finish.

Note van de Auteur:
Mocht u het bovenstaande lezen als het ene na het andere ekskuus of reden voor die tijd..
niets is minder waar als de banden op de juiste spanning hadden gestaan, als ik niet gevallen was, als de ketting niet vast liep, als mijn ketting er niet 2x af liep, als ik in een groep zat dan had ik misschien een tijdswinst opgedaan van 0,003 seconden..
Er zat gewoon niet meer in, eerlijk is eerlijk

Maar het biertje was niet minder verdiend.
Arianne van de klup Zwartewaal mag op het podium komen op de beker voor de 1e plaats in ontvangst te nemen bij de dames 25km

Kortom de kop is eraf, het wegseizoen is begonnen en het belooft een mooi jaar te worden met de georganiseerde tochten, de weekenden maar zeker ook de rondjes over het eiland.

Ben ik erbij met de Strandrace van Rockanje 2015.. zeker, al is het alleen maar voor veldvulling, het compleet kaput gaan of de boel bekenden en gezelligheid in View.

Hoop dat er net zoveel deelnemers zijn van de klup 30-35 als ons publiek dit jaar.
groeten Marcel


Uitslagen:
1 3 Stefan Vreugdenhil Naaldwijk H 1 00:27:55 01:11:18 01:11:18
235 235 John Mol Rockanje H 247 00:40:52 01:47:18 01:46:38
256 84 Raymond Bothof Hoogvliet H 269 00:44:17 01:55:11 01:54:31
277 244 Arie Ossewaarde Hoogvliet H 291 00:49:46 02:05:35 02:04:58
285 192 Marcel Koornneef Rozenburg H 300 00:49:02 02:06:42 02:05:56

 

Naar de Foto's