Halve van Rockanje 2014

Datum : 05 januari 2014
Info : 10 kilometer
Aanwezig : Anssjj, Eric, Marcel & Richard

2013 was een jaar waar menig grens gepasseerd is, letterlijk maar zeer zeker ook
figuurlijk.
Mede door de wekelijks pittige rondjes over het eiland hebben me tot een nivo gebracht
die ik zelf nog niet eerder heb mogen ervaren.
Met zilver bij les Trois Ballon (wat als...), een TransPyryneeen en 8500 echte kilometers in de pocket worden de avonden donker
wat nu..

In de voorgaande jaren volgde een diepe diepe winterslaap om het nieuwe jaar weer te beginnen vanaf nul; nu met het fanatisme op onder andere Strava, Facebook, Twitter waar een ieder denkt en roept "...de concurrentie staat niet stil.." worden de hardloopschoenen uit de schuur gehaald om de conditie op peil te houden;
moet ook eerlijk tiepen dat een stukje verslaving ook wel meeweegt.

Hardlopen over een donker en guur fietspad langs de boulevard en calandkanaal nodigt niet echt uit en ik moet me er toe zetten om de warme woonkamer te verlaten voor weer een rondje. Ik weet van mezelf er moet een doel zijn, anders gaan de schoenen de kast in en gebeurd er niets.

Anssjj heeft de smaak te pakken en heeft de eerste medaille te pakken met de bruggenloop, en als ze op Facebook een ieder gek probeert te krijgen voor 'de Halve van Rockanje' is daar ineens de motivatie die ik nodig heb.
Al gauw hebben we een aardig kluppie die zich hier aan gaan wagen stiekum ook Eric en Cheyenne ingeschreven zodat ook zij een doel hebben.
In mijn jeugdige enthousiasme werken we inmiddels ook aan de Brielse Maasloop 25 kilometer.!

Een ieder traint voor zich en met alle feestdagen die volgen is het zo weer 1 januari 2014, nog een paar dagen en de wedstrijd over het strand is een feit.
De avond voor de wedstrijd twijfelt Eric of en hoe hij de 5km moet volbrengen, Cheyenne er totaal niet mee bezig is Anssjj de playlist compleet maakt met HET nummer van de Ubersee-> Dave Clarke & chicks on Speed en bij mij.?
Bij mij ligt alles netjes klaar, klaar voor de grote dag.

Bij inschrijving was ik bang voor 1 ding: de koude.. Met kou en hardlopen krijg ik de ademhaling niet goed en zou de wedstrijd voor mij eindigen in 1 grote teleurstelling.

Zondag 5 januari 2014 - dag van de wedstrijd een haast zomers ochtend en we zijn onderweg naar Rockanje, waar we al gauw Anssjj treffen.
Startnummers halen nog gauw even een bezoek aan het toilet en weer naar buiten waar we Richard treffen.!
helemaal goed.
De spanning neemt nu toch wel toe, en als dan ook de start met een kwartier uit wordt gesteld Amai

Langzaam loopt iedereen naar de startlijn waar we ook volgen en al gauw staan we op 'pole position' is dit een handige plaats tussen de echte mannen en vrouwen.?

Voor mijn zelf had ik mij op het hart gedrukt: niet gek laten maken, niet mee laten voeren met de snelheid, je eigen tempo lopen en zorgen dat je met een goed gevoel de finish haalt.!

Het startschot..en weg zijn we voel me goed en loop in een strak tempo richting de waterlijn, en weg zijn we Anssjj en Richard nergens te bekennen waarschijnlijk ver achter mij.
Als de eerste kilometer ongeveer voorbij is en ieder zijn tempo gevonden heb loop ik gemotiveerd door als ik een man hoor zeggen tegen zijn maat "..we lopen 4.5minuten over een kilometer.." oei dat is veels te hard niets aan de hand doorlopen.
Al gauw loopt Richard me voorbij en kan niet volgen, nog steeds niets aan de hand doorlopen.
Niet veel later loopt Anssjj me voorbij en ik kan niets doen, langzaam verdwijnen beide uit beeld.

Loop mijn eigen tempo en wordt links en rechts voorbij gelopen waardoor het gevoel ontstaat dat ik zometeen ergens als laatste loopt niets om zorgen te maken zometeen door het mulle zand om vervolgens over de weg terug te lopen daar zal iedereen er wel doorheen zakken en kan ik beginnen aan mijn inhaalslag iedereen ploetert zich een weg door het mulle zand, om vervolgens rechts af te slaan een soort van ruiterpad in.

Ook hier baan ik mij een weg en wordt nog steeds ingehaald en erger niemand loopt met de handen in de nek.?
Aan het eind van het pad staan ze met water.

Hier een vraag voor een gratis voetreis naar Rozenburg: Hoe drink je al hardlopend een plastic bekertje water leeg.?
Ik weet het niet met als gevolg dat ik misschien net de lippen nat heb en de rest van het water wordt opgenomen door mijn kleding (zag er waarschijnlijk niet professioneel uit).

Op naar het laatste stuk en aangezien Rockanje mijn tweede woonplaats is liep ik nu in bekend gebied nadeel is je weet hoe lang de stukken zijn.
Voor mijn gevoel zou mijn eindtijd ergens liggen rond de 1 uur 30 en nagenoeg laatste ook omdat ik nog steeds ingehaald wordt en ik nog niemand ingehaald heb.

Als we het 10km zien, moeten we nog een aardig stuk had al bedacht: loop ik rustig langs de P-plaats zodat ik heel misschien er nog een piepklein sprintje uit kan persen net als ik bedenk dit is het punt waar ik even rustig aan kan doen ziet zowaar een bekende mij die mijn super enthousiast aanmoedigd.
okee rustig aan kan ik nu ook niet maken
En zo loop ik het strand op voor de laatste meters:
als je dan onder luid gejuich de finish over gaat en je ziet dat de tijdsklok 1:01uur aangeeft, dat doet je wel wat

Ik ben tevreden, maar ergens op het stuk van het ruiterpad heb ik de knoop al doorgehakt
25 kilometer brielse loop wordt hem niet.

Hier komt zeer zeker een vervolg op
Belangrijker het eerste startnummer hangt weer aan de muur.
laat 2014 maar komen.

Naar de Foto's