Veenendaal - Veenendaal 2013

134 kilometer

Datum : 06 april 2013
Aanwezig : de Generaal, Fiege, Han, Michel en Marcel.

Wederom ingeschreven voor de eerste 'klimtocht'van 2013, of ik blij moet zijn met bovengenoemde namen de Generaal, Han en Michel weet ik zo zeer niet. Door de weinige kilometers te wijten aan het slechte weer weet ik niet of ik het geweld kan pareren. (met de wetenschap van de 2 voorgaande edities)

Om en nabij half negen zijn we onderweg voor de volledige afstand, zaak is om
een groep te vinden die onze tempo rijdt zodat we in het zuchie mee kunnen rijden.
Het tempo wat wij draaide was dusdanig dat wij de diverse treintjes aanvoerden.
Wat een geweldig zicht was het moment dat ik vrij ver achterin zat, en de moeite
die 10 tot 15 man moesten doen om na een bocht maar weer in het wiel te komen van ons.

Zoals bekend rijdt Fiege altijd 200 tot 500 meter (op zijn gemak) achter de groep en zo trapten we de kilometers weg door een geweldige omgeving. Bij de eetpost kon ik eindelijk mijn bidons vullen (was te druk bij de start) en Fiege gaf aan dat hij de korte afstand zou doen.

Gaandeweg zag je dat de Generaal even moest passen bij de klimmetjes, waarschijnlijk door het verzet maar op het vlakke het meer dan compenseerde.
Ik kon redelijk mee komen, maar doordat ik veelal achterin zat van de groepjes en de verkeerslichten/oversteken was het wachten tot ik ze eigenlijk kwijt zou raken.
En zo geschiede bij een stoplicht kon een groot deel door groen, rest moest wachten.
Van dit moment reed ik alleen op zich niet erg omdat dit het eerste jaar is dat ik niet stuk zit, en nog belangrijker de wetenschap dat we zo met zijn een biertje kunnen doen op het veldje onder een kittig zonnetje.

Op het moment dat ik tevreden de finish over rijdt ziet ik nog net dat de Generaal, Han en Michel doorrijden op weg naar de P-plaats????????
Enigszins verward loop ik naar de kantine waar Fiege al in het zonnetje ligt. Wat is dit genieten, in een T-shirt met een biertje na een mooie tocht.

Met een stijgende verbazing over wat er zich zojuist heeft afgespeelt gaan ook wij op huis aan, vanavond namelijk partijtje bij (H)Ard en Diana.
Om van het industrieterrein af te komen duurde wat lang, zou een reden kunnen zijn dat Fiege volgend jaar niet meegaat.

Marcel

Naar de Foto's