Voorbereiding Les Trois Ballons 2013

Les Trois Ballons 2013
“..het kan altijd gekker..”

Elk jaar wacht een ieder met gezonde spanning af op de mail van (H)Ard in november. Wat wordt het doel van het volgende jaar, en waar rijden we trouw onze rondjes voor?
Wat begon met een gerenommeerde Cyclo in Frankrijk of Italië is overgegaan in een meerdaagse TransAlp. Onder het genot van een verdiend biertje werd de laatste jaren steeds wel les Trois Ballon genoemd. Als een cyclo die gereden moest worden, en elk jaar kwam het er niet van.

En juist in het jaar wat een ‘tussen jaar ‘ genoemd mag worden hebben Michel en Eline weer het voortouw genomen voor het eindfeest.
Ditmaal met een heuse enquête:

  • Wordt het een TransAlp of een Trans Pyreneeën
  • Starten we in juni of september

 

Middels een formule die zelfs dr. Sheldon Cooper niet kan ontcijferen is de uitkomst geworden een Trans Pyreneeën in september.
Omdat dit zo laat is in het seizoen gaat men toch zoeken naar een tocht in juni.. Terwijl iedereen nog in een diepe winterslaap verkeerd is daar plots een bericht van Sjors: “..Mooie tocht in Vogezen 8 juni: Trois Ballon. Heb me ingeschreven Kronenbourg hebben ze daar..”

Het is een feit.
De nagenoeg vaste groep van de klup met het bekendste tenue van de omgeving gaat de heroïsche cyclo in de Vogezen rijden. Met de wetenschap dat (H)Ard en Dennis ook aanwezig zijn via Lyondell, geweldig toch.

Na al de geweldige verhalen en foto’s van voorgaande ondernemingen heeft Arie zich ingeschreven voor de Gran Fondo Giordina (voorheen Gran Fondo Marco Pantani) met de verschrikkelijke Passo di Foppa.

Een ieder heeft zo zijn doel voor het komende jaar, reden temeer om het rondje van het dorpsplein op de donderdag en zondag weer in eren te herstellen.

Sukses met de voorbereiding en geniet van de vele veilige kilometers op uw trouwe aluminium- titanium en of stalen ros.

Marcel

 

Klik hier voor de route.