Klimmen-Banneux-Klimmen 2011 - Klik hier voor de Route
117 kilometer

Datum       : 24 april 2011

Aanwezig  : Iedereen met een klup tenue

Klimmen-Banneux-Klimmen: een tocht waar vele rijders van de klup 30-35.nl voor het eerst kennis hebben gemaakt met het begrip Klimmen. Vandaag zullen 2 stuks van de club 20-25.nl hetzelfde gaan ervaren.

Klimmen-Banneux-Klimmnen: een tocht die voor velen Nederlanders en Belgen te boek staat als zwaar en die voor velen als voorbereiding geldt voor hun tocht/ moment van het jaar zoals la Marmotte, TransAlp of Mont Ventoux, echter voor een aantal van ons wordt het gezien als een normaal rondje op een normale zondagochtend. Zij zoeken dus naar middelen zodat het ook voor hun interessant wordt.

De een doet het door de dag ervoor Luik-Bastenaken-Luik te rijden, een ander zet zijn achterwiel vast zodat elke klimpercentage als dubbelteller geldt.

Klimmen-Banneux-Klimmen: een tocht waar Willem weer aanwezig is na een aantal maanden afwezigheid, helemaal goed.

Alsof de organisatie het wist met hoeveel wij af zullen reizen blijkt er bij aankomst een heuse tent voor ons te staan, zodat wij ons rustig voor kunnen bereiden. Vol goede zin beginnen we met zijn allen de tocht, de groep breekt echter na de eerste klim en een bobbel in de band dunt de groep verder uit.

Er wordt aardig doorgereden en als op een klim (H)Ard en de Generaal voorbij komen zetten, probeert een ieder aansluiting te vinden, de beer is los. Eenmaal bij elkaar wordt er door gereden naar de eerste stop. Als na enige tijd de eerste weer verder gaan zien we in de verte Willem en de rest aankomen.

In een trein rijden we de in ene na de andere groep voorbij als we in de verte een bolletjes tenue

Zien, het is Eric.

(H)Ard geeft hem nog een tikkie om gelijk in het wiel te komen, maar het moment is slecht net aan het begin van een klim.

Bij de 2e stop gewacht tot een ieder er was en weer op adem voor de laatste stint.

En dan een historisch moment:
(H)Ard moet eraf
hij kan het niet meer volgen, gelijk voel je door de groep het gevoel gaan van yes we did it en als gekken rijden we door, iedereen roept wat een moment. 
Helaas; waar voor een ieder gerespecteerd rijder zo’n terugval betekend dat de rit tot aan de finish een ware helse tocht wordt.
Niet voor (H)Ard.. 1 dextrootje brengt hem weer op de been en aan de voet van een afdaling rijdt hij weer op kop om een waar slagveld aan te richten. 

Zo komt een ieder voldaan aan bij de finish waar onze trouwe supporters Eline en Claudia staan te wachten met bier. Een beter binnenkomst kan je haast niet wensen. 

Nu is wachten op de ware toppers van de dag: Lance Anssjjstrong en Jeanine. Er wordt nog een paar keer bier gehaald zodat de stemming er aardig in komt. 
Na een aantal maal vals alarm zijn ze binnen..!!! Een eerste tocht en dan Klimmen-Banneux-Klimmen petje fietshelm af meiden top. Hebben ze het zwaar gehad:
Ja: als blijkt dat ze dachten dat elk naambordje in het frans “Klimmen” betekend.
Hebben ze het als leuk ervaren:
Neen:  op het moment niet als ik dit projecteer op mijzelf maar ik denk maandag op het strand dat ze toch zo iets hadden van: we hebben het toch maar gedaan.

In stijl hebben we afgesloten door zoals het hoort als laatste te vertrekken. 

Ik weet niet of ik dit op moet geven als ‘stiekeme kilometers’ maar nadat we de hand hadden geschud van (H)Ard, Buffel en Fiege hebben wij nog een rondje gedaan..

Zoals Micheal Boogerd altijd zegt: “..dan heb je toch het gevoel dat je meer heb gedaan als de rest..” Helaas was de werkelijkheid anders: we hadden niet onthouden (of komt dit door het bier) waar we de wagen hadden geparkeerd. 

Tot volgend jaar en wellicht is onze mascotte die de naam van de tocht  (K-S-K) draagt ook van de partij.

 

 

Naar de Foto's