Rockanje naar Duitsland - Ubersee


1200km - 4000hm - 7 dagen

De Route

Dag 7 Friedberg- Ubersee 'the Motherfokkur' 188km - 20,5 gem.

De laatste dag, de laatste etappe en we staan ook echt op onze laatste benen. Vandaag moeten we onszelf overtreffen en nog 1 keer 200 km fietsen, met een venijnige laatste 50 km waar we de voeten van de Alpen kussen. Ansj, Danny en Nolay vertrekken op hetzelfde moment uit Rockanje om de afstand van 1000 km gewoon in 1 dag te overbruggen. Vanuit Friedberg fietsen we via München langs de Alpen naar de Chiemsee. Het weer die dag is uitstekend, zonnig, droog en niet te koud. De knie van de Generaal blaft op z'n Duits diverse orders om de trein te nemen maar de Generaal stapt toch op, met in z'n shirt een strip pijnstillers. Na 40 km moeten we de Autobahn kruisen en komen we in een bos terecht waar de weg simpelweg ophoudt, door de modder moeten we verder. Maar ook het modderpad houdt op dus er zit niets anders op als heel de weg terug, 'the motherfokkur' is begonnen. Bij Dachau knijpen we in de remmen en brengen we een bezoek aan het voormalig concentratiekamp Dachau. Het kamp en vooral de historische foto's die ter plekke te zien zijn indrukwekkend.

Na deze culturele stop fietsen we verder en we eten wederom zeer uitgebreid en pakken onze rust voor de laatste zware 90 km. Ikzelf merk dat ik erg slaperig wordt en loop constant te geeuwen op de fiets, waarschijnlijk probeert m'n lichaam te zeggen dat ik maar even een weekie moet gaan slapen. Zo hebben we alle 4 wel het gevoel dat het nu genoeg is geweest. Echter Roman beleeft z'n beste dag en voelt zich buitengewoon fris en doet zeer lange aflossingen aan kop. De laatste 50 km voel ik me weer stuk beter. The Reeper voorziet ons voor de laatste maal van suikers en de Generaal gooit z'n 8e paracetamol naar binnen. Het gaat constant op en neer de laatste kilometers maar we voelen dat het er bijna op zit. Bij het inrijden van Ubersee willen we nog een mooie foto bij het gemeentebord maken maar plotseling zien we in de verte een soort gordijn op ons af komen. Het zal toch niet waar zijn !! en ja hoor, keiharde regen !! Met 42 km per uur knallen we door Ubersee en binnen 500 meter zijn we kleddernat bij aankomst. Dus geen foto en we eindigen zo als we gestart zijn, met regen. Gelukkig staan Ansj, Danny en Nolay er om ons te verwelkomen. Van Nolay krijgen we alle 4 een mooie medaille uitgereikt, bedankt Nolay !! Daarna gaan we aan de pizza's en de broodnodige Weizenbieren. We hebben het gehaald.

 

Week 2
De 2e week is wielrentechnisch, met oog op gemiddelden, klimkilometers en trapfrequentie als volgt te omschrijven: SCHŰRHACKL !!

 

Naar de Foto's