Rockanje naar Duitsland - Ubersee


1200km - 4000hm - 7 dagen

De Route

Dag 6 Rothenburg a.d. Tauber - Friedberg  178km - 25,5 gem.

Bij het ochtendgloren meteen uit het raam gekeken of het regent. Gelukkig droog. Bij het ontbijt mag Urbo de felicitaties in ontvangst nemen voor z'n 36-ste verjaardag. Vanaf het vertrek moeten we meteen klimmen naar Rothenburg a.d. Tauber. De Generaal of Roman, weet het niet meer precies rijdt meteen in de eerste kilometers lek. (Roman red.) In Rothenburg pompen we bij een fietsenmaker de bandjes maar es op 7 bar, dat rijdt toch beter en we slaan meteen Duitse repen en bandjes in. Grote delen van de rit zitten we op de Roman-tische strasse, echter Roman zelf vindt hem helemaal niet zo Roman-tisch. Fiege blijkt de afgelopen week zo'n 16 repen per dag te eten en wordt omgedoopt tot de 'Reeper'. De Generaal krijgt herhaaldelijk het verzoek van z'n ooit bevroren knie om nou godglo*%&#nde maar es de trein te pakken, maar een beetje zalf en paracetamol doet wonderen. Het weer is heel de dag droog en we schieten die dag dus goed op, we komen tot Friedberg, wat nog maar 200 km van ons einddoel Ubersee afligt. In Friedberg wacht ons nog een klimmetje van 13 % de stad in, waarbij een of andere dorpsdebiel ons lachend 14 keer met z'n elektrische fiets inhaalt.

We komen terecht in Hotel Hel, een oude school of ziekenhuis dat nu dienst doet als hotel, maar alles, van bedden tot douchen stamt van voor wereldoorlog 1. Die nacht moeten we meerder malen op de tast zo'n 100 meter afleggen om te gaan plassen in een koud, betegeld badhuis wat meer weg heeft van slachthuis.

Die avond hebben we Urbo z'n verjaardag natuurlijk gevierd met enkele liters gerstenat en ook de gasten blijken zich aan het hotel te hebben aangepast. Ook blikken we vooruit op de laatste horde, een etappe van 200 km die aan tafel al wordt omgedoopt tot 'the Motherfokkur'.

 

Naar de Foto's