Rockanje naar Duitsland - Ubersee


1200km - 4000hm - 7 dagen

De Route

Dag 4 Biebrich (Mainz) - Laudenbach am Main  114km - 24,3 gem.

Vanaf het hotel gaan de eerste 25 km door stedelijk gebied rondom Mainz, dit betekent vaak wachten voor spoorwegovergangen, stoplichten en veel verkeer.

Om naar rustigere wegen te komen gaan we weer op zoek naar minder stedelijk gebied aan de hand van de Kapitein Garmin Urbo. Echter Urbo haalt links en rechts af en toe nog door elkaar dus dit valt niet mee. We besluiten de rivier de Rhein niet te volgen en binnendoor te steken naar de Main. Op de aloude kaart staat een veel rustigere omgeving aan de andere kant van een bos en we besluiten erdoorheen te fietsen. Dit bos blijkt zo’n 20 km lang, onverhard en heuvelachtig. Als volleerde mtb-ers gaan we in een lang lint door het bos heen, wachtend op de eerste lekke band. Pas aan het einde rij ik lek en ik steek m'n hand op naar onze mecanicien Herr General voor de reparatie.

Als we uit het bos komen ligt Herr General bij een plaspauze opeens in het gras met z'n benen omhoog naast z'n fiets, hij blijkt bij het opvangen van een plastic zakje een beekje over het hoofd te zien. We zijn flink van slag om ‘unser General’ in deze pose te zien.

Door kleine dorpjes en mooie natuur met pittige klimmetjes rijden we verder tot de middag. We eten een paar heerlijke pizza’s bij een Italiaan in Höchst im Odenwald. We vragen de weg verder naar de Main en vanuit heel het restaurant, door alle aanwezige klanten en het personeel wordt ons de weg gewezen. Altijd leuk om te horen: brullende aanwijzingen van diverse Duitsers. Maar we zijn weer op weg naar de Main en hebben een flink stuk afgesneden. Eenmaal langs de rivier de Main besluiten we na 110 km dat we er wel eens rustdag van kunnen maken en we kunnen op het gemakkie op zoek naar een hotel. Bij het horen van dit besluit breekt het grote moment aan waar we al heel de week op wachten, Urbo nestelt zich plots op kop. Na 120 meter vliegt hij opeens recht op een bord af: Biergarten.

Dit blijkt wonderwel ook een hotel te zijn dus het kopwerk van onze kopman Urbo zit er meteen weer op. We zitten 1 kilometer in Beieren en zitten in een Biergarten, het werk voor die dag zit erop.

Michel en z’n vader komen na een uurtje aan om lekker een Weiβbier mee te drinken. Ze hebben ook voor nieuwe bevoorrading bandjes, sokken enzovoort gezorgd, Danke !

De vrouw des huizes blijkt een zeer goede gastvrouw en weet precies wat we willen, ze zet eerst een krat Weiβbier op het terras, haalt grote schnitzels bij de slager en doet ook nog eens onze was.

Een krat Weiβbier verder en met onze buiken vol moeten we helaas afscheid nemen van Michel, z'n vader en Han. Met z’n vieren moeten we verder op weg naar Ubersee.

 

Naar de Foto's