Rockanje naar Duitsland - Ubersee


1200km - 4000hm - 7 dagen

De Route

Dag 3 Remagen a.d Rhein – Biebrich (Mainz)  175km - 25,1 gem.

Na een goede nachtrust en ontbijt stappen we weer op het zadel voor een dag lang langs de Rijn fietsen. Dat belooft dus weinig bekommeringen omtrent de te volgen route en weinig meters omhoog.

Echter deze dag heeft weer anders voor ons in petto. Na enkele kilometers merkt Michel dat zijn knie het niet helemaal eens is met wat Michel die dag van plan is. De pijn is vervelend maar hij besluit het nog even aan te kijken dus hij trapt gewoon door. We komen door Koblenz en fietsen door langs de rivier. Na zo’n 15 kilometer na deze stad kijk ik wat om me heen en herken de steile wanden vol met wijnstokken want ik heb hier een keer met Fiege en Schooltas gefietst. Zelfs het restaurant waar we gegeten hebben zie ik maar dan besef ik dat we toen langs de Moezel ! fietsten. We fietsen nu dus richting Luxemburg naar het westen ! Het hele stuk terug fietsen doen we niet en we besluiten over een bergkam door te steken naar de Rijn.. Na een Strammer Max aan de Moezel beginnen we aan de klim. Michel zn knie besluit dat hij niet over deze bergkam gaat en Michel wordt dus helaas door z’n knie ‘op de trein gezet’. Met 5 man gaan we verder. Het is een hele mooie gelijklopende klim door de bossen. We komen nog een heus wild zwijn tegen, maar deze ligt helaas wel dood achter op een auto. Na een leuke afdaling komen we bij Boppard terug aan de Rijn en de zon breekt door. Na lang en vooral ook hard op kop te hebben gereden is het voor Fieg ff genoeg geweest en we doen een stop bij een vage tent die wel wat weg heeft van het Hoekie, veel rook en markante koppen aan de bar.

Aangezien Michel met de trein naar Mainz is gereden moeten we nog 35 km. Na de spezi springen we op de fiets voor dit laatste stukje. Echter na 15 km fietsen staat er een bord Mainz 31 km. En verderop Mainz 37 km. Dus als we uiteindelijk met veel tegenwind in Mainz aankomen hebben we nog 60 extra gedaan, wat ons totaal weer rond de 175 km brengt. Op de weg naar het restaurant heeft bijna iedereen een vreemd loopje, vanwege knie- en spierpijn e.d. We eten bij een Mexicaan en we drinken weer enkele halve liters Weizenbier, waardoor het lichtje weer redelijk vroeg uit gaat.

 

Naar de Foto's