Rockanje naar Duitsland - Ubersee


1200km - 4000hm - 7 dagen

De Route

Dag 1 Rockanje - Roermond 243km - 27 gemiddeld

Zondag 2 Mei….Urbo, Fieg, Jan-Willem, Han, George, Marcel, Michel en De Generaal staan ’s ochtends vroeg op om, zoals Ard het altijd omschrijft…. een stukkie te gaan fietsen. Bij het ontbijt is al duidelijk dat beenstukken en regenkleding aangetrokken moeten worden, aangezien het al flink regent. Ondanks de regen staat er een heuse menigte op het dorpsplein om ons uit te zwaaien. Dat was echt een leuke manier om te vertrekken, namens ons allen bedankt ! Ook geheel onverwacht staan Ard, Cees en Henk op hun fiets klaar om ons te vergezellen. Na enkele foto’s en praatjes moeten we er echter echt aan geloven, we gaan van start.
Op de dam zeggen we vaarwel tegen Henk en Cees. Na 15 km rijden we al volledig doorweekt tot op de sokken met tegenwind over Goeree.
Daarbij vliegt de Flakkeese stront vanaf het achterwiel van mn voorganger me in het gezicht. Dit is, achteraf gezien, mentaal mijn moeilijkste moment geweest.
Met Ard en de Generaal op kop gaat het gestaag richting zuiden, waarbij we meteen al van de Garmin route afwijken aangezien Ard het woordje Chaam heeft gehoord en wist hoe daar heen te fietsen. De rest was meer bezig met de regen als de route dus volgen maar. Na zo’n 70 km nabij de Belgische grens houdt Ard het voor gezien, bedankt voor het kopwerk. Na een hoop gespeculeer onder ons gaat deze actie van Ard de boeken in als ‘pure sabotage’ om onze eerste dag nog zwaarder te maken.
Toch iets te zuidelijk uitgekomen in de regio Bergen op Zoom. Vervolgens hebben we, om op de Garmin route terug te komen, 14 rondjes onverhard door de bossen om Roosendaal gefietst. Ook reden George en Jan Willem binnen enkele kilometers lek waardoor we de nodige vertraging op lopen. De regen vergezelt ons na 100 km nog steeds. We stoppen bij een benzinepomp om binnen al rillend een bakkie koffie te doen. Na de vloer daarbinnen van een laag water te voorzien gaan we verder. Op het moment dat de hemelpoorten volledig opengaan en het grote douchen begint, besluit Marcel dat dit een mooi moment is om lek te rijden. Ikzelf breek bij het oppompen het ventiel nog af, waarna De Generaal besluit dat het mooi is geweest met al dat amateurisme, hij gaat nu alle lekke banden zelf vervangen.
Die dag heeft hij er nog 3 moeten vervangen, wat ons totaal op 6 lekke banden brengt. Vanaf dan gaat het ons echter meezitten want het wordt na 7 uur droog en zelfs de zon breekt door. Ook zitten we op de Garmin route van Urbo die ons over prachtige weggetjes in Brabant en Limburg stuurt. Het wordt later en later en rond 19 uur eten we een patatje in de lokale snackbar. Na 200 km denken we in de buurt te zijn van ons einddoel Roermond. Als we Horn bij Roermond inrijden demarreert Urbo opeens omdat z’n Garmin nog maar voor een minuut batterij heeft en hij toch wel heel erg graag het hotel wil vinden. Bij aankomst staat er een afstand van 243 km op de teller, voor iedereen van ons een record. Het is dan wel al 21.00 uur ! Gelukkig heeft Eline met het restaurant geregeld dat we om 22.00 nog kunnen gaan dineren. De bieren vliegen onze kelen in en het eten smaakt fantastisch. Rond middernacht gaan we naar bed.

(Was mooi plekje, bedankt Eline voor het regelen. Nieuwsgierig? Klik hier! red.)

 

Naar de Foto's