Vulkanbike Eifel Marathon 2009

 

Op 12 september hebben Michel en ik de Vulkanbike Eifel Marathon gereden.
Het was echt perfect weer voor een mooie mountainbike tocht. Het was de gehele week al droog geweest waardoor het parcour er prima bij lag. Over de gehele 60km maar 3 plassen gezien. Hoort op zich wel een beetje bij het mountainbiken, maar soms is het ook wel eens prettig als het niet zo is (zie mijn verslag van de salzkammergut). Het was nu zelfs stoffig op sommige delen.
De temperatuur was de hele dag rond de 15 graden en af en toe kwam het zonnetje erdoor.
Vanaf 09.30uur werd er gestart door de ongeveer 1.500 deelnemers (85km - 60km - 38km). Als eerste gingen uiteraard de deelnemers van de langste afstand van start in blokken van 200 man/vrouw. Om 10.10uur ging eindelijk het startblok van Michel en ondergetekende van start.
De eerste 10km zijn we redelijk gelijk opgereden, daarna zijn we elkaar uit het oog verloren. Maar dat maakt niet veel uit, je moet toch zelf fietsen en het is nou niet echt de bedoeling dat je onderweg lekker met elkaar gaat kletsen. Althans, dat is mijn bescheiden mening, denk ik.
Zoals ik hierboven al schreef was het prima weer voor een ritje op de fiets. Op sommige stukken wel behoorlijk af moeten zien, meestal als de route naar boven ging. Maar toch ook bij een paar stukjes die naar beneden gingen, lekker stijl, smal en hobbelig.
Op de goede stukken (lees zwaar, moeilijk) stond gelukkig altijd wat publiek om je aan te moedigen. Dat geeft een mens weer hoop.
Mij streven was om de 60km binnen de 3 uur te rijden. En met een tijd van 2:47.06,5 is dat gelukt.
Aangezien het voor Michel de eerste keer was dat hij deze wedstrijd ging rijden had hij geen idee op wat voor tijd hij uit zou gaan komen.
Door Michel is het rondje in een tijd van 3:19.31,0 gereden.
Dit bracht ons op de volgende posities van de 616 geklasseerde deelnemers aan de 60km.
Han op plaats 161
Michel op plaats 412
We draaien dan nog wel niet in de top mee, maar het Steur Advies - Gall & Gall Rockanje team is wel weer in het buitenland op de kaart gezet. En daar gaat het toch om. (En De Pool + De Molen Han, of gewoooon WTR-team red.)

Op 11 oktober fiets ik mijn laatste wedstrijd dit jaar. Wederom in de Eifel in Duitsland. Ik hoop dat het deze keer beter gaat dan vorig jaar. Maar dat zal op zich niet zo moeilijk zijn gezien de problemen vorig jaar.

Tschuss,
Han

 

Naar de Foto's