Donderdag 6 Augustus 2009

Deze dag had alles in zich om een mooi zomeravondje fietsen te worden daar er een zeer aangename temperatuur heerste. Het wekte dan ook mijn verbazing dat we nog zo'n goede opkomst hadden en zelfs onze strandgangers waren komen opdagen.

Het aanvangstijdstip was vervroegd naar 19.00 uur aangezien de dagen weer wat korter gaan worden. Met 7 mannen vertrokken we richting Michel om hem even op te halen want hij stond niet in onze mailinglijst. Na een kortstondig oponthoud konden we dan met 8 mannen de wegen onveilig maken.

Om iedereen even wakker te schudden hadden de voorsten het luminuese idee opgevat om via de duinen vanaf Tenellaplas naar Autostrand te rijden; ik heb alle moeren weer vast kunnen draaien daardoor...bedankt!!

Normaal gesproken zijn deze avonden bedoeld om rustig te rijden en wat met elkaar te babbelen over de goede dingen des levens, maar niet voor sommigen binnen onze groep. Nee, vandaag was het motto 'hard rijden'; het tempo ging omhoog na zo'n 10 kilometer en bleef hoog.

Daar eindigt dan ook dit verslag omdat ik bij de eerste slachtoffers van deze dag behoorde. Aan de Brielse Maas Noord, halfweg het Schapenpad, was een tempowisseling mij te veel en begon er zelfs kramp op te spelen die tot aan Geervliet niet echt weg wou trekken. Gelukkig voor mij was Addy reeds een aantal weken ongetraind na zijn trouwerij dus we zijn rustig met z'n tweeŽn verder gefiets.

Later hoorde ik dat op de terugweg nog meer mensen moesten afhaken en slechts de sterksten onder ons in de kopgroep konden blijven. Nog de hele avond was er een zoektocht naar de gelosten (ik zat gelukkig met een biertje reeds op de bank!). Met een gemiddelde van boven de 35 werd door hen dit rondje afgedaan, mijn teller had een 31,5 op de display.

Komende week voor mij weer een mooie taak om de waanzin die bij sommigen in de groep leeft te beteugelen en gewoon in het land van 32 gemiddeld terug te keren. Ik voorzie een nieuwe levensmissie... die gedoemd is te mislukken daar nog nooit een ieder van jullie iets heeft aangetrokken van mij.....

Tot donderdag.

Groet, Paulus

 

Naar de Foto's