Salzkammergut Trophy in Bad Goisern (Oostenrijk)

Zaterdag 18 juli 2009  /  53km - 1450hm

Op donderdagochtend 16 juli om 05.30uur vertrokken om toch nog dezelfde dag in Gosau Hintertal (een plaatsje een paar kilometer bij Bad Goisern vandaan waar ik zou verblijven) aan te komen, aangezien het bijna 1.100km rijden is en ik er alleen naar toe ga. Gelukkig was het een mooie dag om in de auto te zitten, af en toe een lekker zonnetje. Tegen 18.00uur aangekomen, auto uitgeladen en gelijk maar wat gaan eten en een lekker koud witbiertje erbij gedronken.

Op vrijdagochtend maar op de fiets geklommen om die dag op mijn gemak maar een paar kilometer te rijden, ook gezien de temperatuur wilde ik me niet al te druk maken. Het was om 10.00uur al 27 graden en het werd alleen maar warmer, dat zou wat beloven voor de volgende dag. In de middag (met 31 graden) nog een stuk gewandeld en tegen de avond mijn startnummer en dergelijke op gaan halen in Bad Goisern.

In Bad Goisern hoorde ik dat voor de volgende dag regen werd opgegeven, daar was ik niet zo blij mee. Want van regen wordt het parcours door de bossen er meestal (eigenlijk nooit) niet beter van. Maar ja, wat doe je er aan.

Midden in de nacht werd ik wakker van de onweer en de regen, het kwam echt met bakken tegelijk naar beneden. Aangezien ik pas om 11.00uur hoefde te starten, hoopte ik er toch wel op dat het dan in ieder geval weer droog zou zijn. Dat is toch een stuk fijner om te fietsen.

Echter niets was minder waar, het bleef met bakken naar beneden komen. Af en toe ging het wel iets zachter regenen, om daarna toch weer in alle hevigheid los te barsten. Het enige pluspunt was dat het niet meer aan het onweren was.

Voor de zekerheid 's-ochtends toch maar mijn lange broek aangetrokken en uiteraard een regenjas, dat was geen overbodige luxe.

De hele wedstrijd is het blijven regenen, voor te hoge temperaturen hoefde ik ook niet bang te zijn. Het is tussen de hele dag tussen de 2 en 9 graden geweest, ik was dus erg blij met mijn lange broek. Dat zou toch midden in de zomer eigenlijk niet nodig moeten zijn.

Doordat ik aan de 53km mee heb gedaan kon ik, en de rest ook uiteraard, de gehele afstand fietsen. De "echte" mannen die 100km of 200km zouden fietsen zijn voortijdig terug gestuurd omdat het te slecht weer was op bepaalde stukken waar ze langs moesten fietsen. Vanaf 1.300 meter hoogte was het aan het sneeuwen en was de temperatuur rond of onder het vriespunt. Dus voor de veiligheid en gezondheid van de deelnemers heeft de organisatie de lange afstanden gestaakt. Via de link kom je bij foto's van het evenement, dan kan je zien dat ik niet overdreven heb betreffende het slechte weer http://www.salzkammergut-trophy.at/fotos-pid1141 .

Helaas heb ik er een minuut of 20 langer over gedaan dan in 2008, maar nu heb ik hem helemaal gefietst zonder kramp of te moeten stoppen. En gezien de weersomstandigheden ben ik zelf best wel tevreden met het resultaat.

De volgende met de gondel omhoog en daar een rondje gaan wandelen om een soort van uit te rusten en bij te komen. Toen was er weer volop zon en 25 graden. Hier en daar kwam ik in de schaduw nog een pluk sneeuw tegen van de dag eerder.

Was toch wel jammer dat het precies op zaterdag belachelijk slecht weer was.
Maar volgend jaar beter, dan gaan we het weer proberen.

Tschuss,
Han