Donderdag 16 juli 2009

 

Op deze schitterende zomeravond was een heel peleton op het Dorpsplein verzameld. Voor het eerst deze zomer hadden we meer dan 10 fietsers in onze gelederen om een rondje over het eiland te tuffen.

Ons idee om via het tunneltje te rijden werd verstoord door een dodelijk ongeval zoals ik vanmorgen in de krant las en we moesten een andere weg kiezen. Het eerste gedeelte door de polder naar Nieuwenhoorn, Hellevoet en Oudenhoorn ging in een rustig tempo daar George en ik het kopwerk mochten doen.

Nadat Marcel besloot om over een steen te rijden en dus lek te raken, was het even stevig op de pedalen trappen. Hij besloot uit stilstand naar 37 door te schieten en de slow starters achter te laten; de groep brak dan ook tegen de wind in en onze nieuwkomer Jaco werd gepijnigd. Gelukkig was de Generaal in de buurt om in ieder geval hem uit de wind te houden en weer naar de groep terug te loodsen. Tot aan Spijkenisse was het een kittig tegenwindje en reden we als een langgerekt lint.

Bij het schapenpad was de gehele groep weer samengekomen en met de wind in de rug werd er met een stevig maar ontspannen tempo verder gefietst. En masse reden we onder de Brielse brug door en was er even verwarring over de terugtocht (via Vierpolders of toch maar Brielse Maas Noord). Het laatste was het geval en we zetten er nog maar eens flink de benen in daar de zon reeds begon te zakken aan de horizon.

Het peleton kraakte maar iedereen (en ook Jaco op karakter in de achterste linie) kon volgen. Inmiddels was het schemerig en voor mij de hoogste tijd om via Oostvoorne naar Brielle te sturen terwijl de echte mannen nog even het Oostvoornse Meer ronden (ik hoop dat jullie licht hadden om thuis te komen).

Na zo'n 80 km plofte ik op de bank en voelde ik dat het nog een pittig tochtje was geweest met ruim boven de 30 gemiddeld (ja, ja 31 is ruim in mijn belevingswereld).

De vakantie zal komende weken gaan toeslaan, maar ik zal er zijn volgende week donderdag.

Tot dan, Paulus.

 

Naar de Foto's